Mobilná verzia našej web stránky

Pred pár dňami sme spustili mobilnú verziu našej web stránky, aby ste vy, naši návštevníci, mohli našu stránku pohodlne navštevovať aj z vašich mobilných zariadení (najmä telefónov).

Mobilná veryia webu audiolibrix - ukážka 1

Čo to je mobilná verzia web stránky?

Mobilná verzia web stránky je taká verzia, ktorá je špeciálne prispôsobená mobilným zariadenia, najmä Tvojmu telefónu. Táto verzia má iný výzor ako štandardná verzia nášho webu, prispôsobený veľkosti mobilných zariadení, ktorých obrazovka je oveľa menšia ako obrazovka vašich počítačov. Usporiadanie a veľkosť prvkov na stránke sú navrhnuté tak, aby si na mobiloch nemusel zoomovať (zväčšovať či zmenšovať veľkosť stránky), aby informácie boli dobre čitateľné a aby tlačítka boli ľahko klikateľné.

Ako si spustím mobilnú verziu web stránky?

Pokiaľ na našu stránku prídeš s mobilným zariadením, vo väčšine prípadov je toto automaticky rozpoznané a stránka sa Ti zobrazí v mobilnej verzii. Ak sa Ti nezobrazí mobilná verzia, potom sa do nej môžeš prepnúť odkazom, ktorý je umiestnený úplne dole na klasickej verzii webu. Prepnúť sa na mobilnú verziu webu môžeš aj na klasickom počítači, je však na Tebe, či je to niečo čo má pre Teba zmysel (okrem zvedavosti). Tak ako je mobilná verzia prispôsobená mobilom a je pre ne vhodnejšia, tak je klasická verzia prispôsobená počítačom a pre ne vhodnejšia. Rozhodnutie je však na Tebe.

Čo ak nechcem na mobile mobilnú alebo na počítači klasickú verziu?

Medzi verziami sa dá ľubovoľne prepínať. Odkaz na tú druhú verziu webu vždy nájdeš úplne dole na stránke. Tvoje rozhodnutie si pamätáme, takže ak sa vrátiš neskôr z toho istého počítača alebo mobilu, uvidíš tú verziu webu, ktorú si videli naposledy.

Som o niečo ochudobnený, pokiaľ používam mobilnú verziu web stránky?

Nie. Mobilná verzia je plnohodnotná verzia, kde môžeš robiť všetko to, čo aj na klasickej verzii – obsahuje tie isté stránky, ako klasická verzia, od hlavnej stránky, cez detaily kníh, nákupný košík až po profil. Je veľa iných web stránok, ktoré mobilnú verziu neponúkajú vôbec, alebo mobilnú verziu ponúkajú, ale nie plnohodnotnú, ale iba akúsi podmnožinu stránok. My nie, my Ti ponúkame plnohodnotnú mobilnú webovu verziu, kde môžeš robiť všetko to, čo na klasickej verzii. V našej mobilnej verzii stránok môžeš ísť aj do Tvojho profilu, pozerať si knihy, ktoré máš zakúpené a stiahnuť si ich do Tvojho mobilu (i keď väčšinou si ich budeš chcieť asi stiahnuť na počítači a do mobilu preniesť softvérom, ktorým si obvykle spravuješ hudobnú knižnicu, ako napríklad iTunes, zune a podobne).

Môžem teda vašu stránku používať plnohodnotne na svojom mobile?

Áno. Našu stránku môžeš na mobile používať plnohodnotne. Bohužial, nie všetky platobné brány (ako napríklad Skrill) majú mobilnú verziu webu a tak pri samotnej platbe môže vyvstať potreba zoomovať. Toto je bohužial niečo, čo nevieme priamo ovplyvniť, i keď sa samozrejme snažíme našich partnerov presvedčiť, aby aj oni mobilné verzie používateľom ponúkali.

Čo mám spraviť, pokiaľ mám dotaz k mobilnej verzii?

Pokiaľ Ti nie je niečo jasné, alebo máš pocit, že sa Ti mobilná verzia nezobrazuje správne, tak nám napíš. Nezabudni uviesť model svojho zariadenia a názov prehliadača, ktorý používaš.

Ako teda vyzerá mobilná verzia?

Mobilná veryia webu audiolibrix - ukážka 2Mobilná veryia webu audiolibrix - ukážka 3Mobilná veryia webu audiolibrix - ukážka 4

Zdieľaj článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Audioknihy

Audioknižný experiment: Vybrali sme najlepšie audioknihy z obľúbených žánrov

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úlohu vybrať zo svojho obľúbeného žánru jedinú jednu audioknihu, ktorú by odporučili odvážnemu jedincovi ochotnému prebádať dosiaľ nepoznaný žáner. ...
Pokračuj >
Audioknihy

Veľký audioknižný prieskum 2023

Veľký audioknižný prieskum 2023 a súťaž o 22 audiokníh. Vyplňte dotazník. Pomôžete zmapovať trendy na trhu audiokníh a ešte môžete vyhrať audioknihy.
Pokračuj >
Umelá inteligencía Technológie

Umelá inteligencia: už ste sa s ňou stretli?

Umelá inteligencia, ChatGPT, AI. Pojmy, ktoré na nás skáču zo všetkých strán, veľmi im nerozumieme, ale podľa všetkého je to niečo skvelé a zároveň desivé. ...
Pokračuj >