Výber darčekov už nemusí byť problém…

Neviem ako Ty, ale ja som radšej v úlohe darcu, ako obdarovaného. Teší ma, keď môžem niekoho potešiť pekným darčekom a keď sa obdarovaný z darčeku úprimne teší. Nie je to len fráza, to je fakt. Ten pocit, keď sa trafíte, niekedy aj maličkosťou, do toho, po čom obdarovaný túžil, či už vedome alebo nevedome, ale nikdy si to nedoprial.

Čo si ale budeme nahovárať, aj keď obdarovávaného dobre poznáme, vybrať dobrý darček nie je vôbec jednoduchá úloha. Práve naopak. Asi aj preto je jeden z veľmi vďačných darčekov, nie príliš drahých a predsa vhodných, kniha. Na prvý pohľad neznie kniha ako niečo originálne, ale ja s tým nesúhlasím.

Keď niekoho obdarovávam a neviem aký typ literatúry číta, snažím sa byť kreatívny. Porozmýšľam nad tým, čo ho baví alebo čo by chcel perspektívne robiť. Veď knihy nie sú len beletria.

Rád varí? Nájdem mu skvelú kuchársku knihu. Rád športuje alebo sa chystá začať so športom? Kúpim mu knihu o športe, o behaní, o squashi, o niečom čo ho zaujme. Rád cestuje? Potom ho poteší nejaký pekný sprievodca, alebo jazykový kurz. Jednoducho, pri dnešnej ponuke kníh sa dá ľahko byť kreatívny, netreba vždy siahnuť po prvej knihe medzi bestsellermi, navyše tak hrozí riziko, že obdarovaný knihu už má…

A keď sme pri tom riziku, to bola jedna z priorít, ktorú sme sa rozhodli riešiť, keď sme prvýkrát rozmýšlali nad darčekovými poukazmi. Darčekové poukazy sme celkovo priniesli práve preto, aby darčeky pre našich blízkych, priateľov či známych boli niečim, čo má zmysel, hodnotu, je milé, poteší a v neposlednom rade príjemcu zabaví. A keď sa niekto netrafí do vkusu? Vobec to nevadí, pretože obdarovaný si u nás môže darčekový poukaz uplatniť na titul, na ktorý poukaz dostal, ale aj na iný, v rovnakej cenovej hladine (za rovnaký počet kreditov). Super, nie?

Takže ja Vám prajem veľa dobre cielených darčekov a nezabudnite, že kniha alebo audiokniha sa hodí za skoro každej okolnosti.

Michal

Pozri si celý newsletter v prehliadači

Zdieľaj článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Audioknihy

Audioknižný experiment: Vybrali sme najlepšie audioknihy z obľúbených žánrov

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úlohu vybrať zo svojho obľúbeného žánru jedinú jednu audioknihu, ktorú by odporučili odvážnemu jedincovi ochotnému prebádať dosiaľ nepoznaný žáner. ...
Pokračuj >
Audioknihy

Veľký audioknižný prieskum 2023

Veľký audioknižný prieskum 2023 a súťaž o 22 audiokníh. Vyplňte dotazník. Pomôžete zmapovať trendy na trhu audiokníh a ešte môžete vyhrať audioknihy.
Pokračuj >
Umelá inteligencía Technológie

Umelá inteligencia: už ste sa s ňou stretli?

Umelá inteligencia, ChatGPT, AI. Pojmy, ktoré na nás skáču zo všetkých strán, veľmi im nerozumieme, ale podľa všetkého je to niečo skvelé a zároveň desivé. ...
Pokračuj >