Učte sa spolu s nami …

Učte sa spolu s nami

Poznáš inteligentné pero Livescribe Smart Pen? Ja som ho objavil pred pár rokmi a až mi prišlo ľúto, že som nemal možnosť používať ho na strednej, či neskôr na vysokej škole. Nielen že umožňuje písanie, ale súčasne vie nahrávať aj zvuk z okolia a pamätá si, ktorá audio časť patrí ku ktorej písanej časti v zošite pre budúcu referenciu. Proste, malý zázrak.

Vždy som si prial mať možnosť to, čo počujem aj zaznamenať. Som jeden z tých, pre ktorých samotná vizuálna informácia má len polovičnú hodnotu, pokiaľ nie je súčasťou aj audio zložka. A to žiaľ pri poznámkach nebola nikdy. Pravdu povediac, pri mojich poznámkach často absentovala aj tá písaná.

Audioknihy mi vyplnili presne to, čo mi chýbalo. Začalo to nevinne na jazykových kurzoch s počúvaním zjednodušených príbehov na CD a totálne to prepuklo s objavením audiokníh k okamžitému stiahnutiu. Doslova som podľahol syndrómu konštantného vzdelávania. Teda, aspoň na chvíľku.

„Stačí len zavrieť oči, stlačiť Play a ostatné príde samo.

Audioknihy sa ani zďaleka nehodia na všetko – ťažko je slovne opísať grafy, tabuľky či vzorce. Avšak jazykové kurzy, marketingové či sebarozvojové tituly sú pre ne ako stvorené. Stačí len zavrieť oči, stlačiť Play a ostatné príde samo.

Ako sa u nás v Audiolibrixe hovorí: „Lepšie raz počuť, ako dvakrát čítať!“ ;o) [!s]

Ak ťa článok zaujal určite si pozri aj celý Newsletter z ktorého tento úvodník pochádza.

Zdieľaj článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Audioknihy

Audioknižný experiment: Vybrali sme najlepšie audioknihy z obľúbených žánrov

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úlohu vybrať zo svojho obľúbeného žánru jedinú jednu audioknihu, ktorú by odporučili odvážnemu jedincovi ochotnému prebádať dosiaľ nepoznaný žáner. ...
Pokračuj >
Audioknihy

Veľký audioknižný prieskum 2023

Veľký audioknižný prieskum 2023 a súťaž o 22 audiokníh. Vyplňte dotazník. Pomôžete zmapovať trendy na trhu audiokníh a ešte môžete vyhrať audioknihy.
Pokračuj >
Umelá inteligencía Technológie

Umelá inteligencia: už ste sa s ňou stretli?

Umelá inteligencia, ChatGPT, AI. Pojmy, ktoré na nás skáču zo všetkých strán, veľmi im nerozumieme, ale podľa všetkého je to niečo skvelé a zároveň desivé. ...
Pokračuj >